Arbetar för en fredligare värld

Centralstyrelsen

Det här är Svenska Freds centralstyrelse som valdes på kongressen 2016. Vill du nå en styrelseledamot kan du mejla info@svenskafreds.se 

Publicerad 2011-05-25

Agnes Hellström

Ordförande
Telefon: 070-954 05 13
Epost: agnes.hellstrom@svenskafreds.se 

Amanda Sundberg

Ledamot, vice ordförande
Stockholm

Jag har varit engagerad i Svenska Freds sedan 2010 då jag gjorde praktik på kansliet i Stockholm och skrev för Fredstidningen Pax. Jag har även varit aktiv medlem i lokalföreningen i Stockholm, under 2012 som ordförande. Vi gjorde bland annat en ny hemsida och ett fredsläger för ungdomar. 

Mikael Botnen Diamant

Ledamot, vice ordförande
Stockholm 

Jag har genom mitt internationella engagemang och arbete på nära håll fått se hur fattigdom, krig och våld påverkar samhällen och människor.

Liber Rodriguez Florez

Ledamot
Stockholm

Jag kom till Sverige från Sydamerika på 70-talet tillsammans med mina föräldrar som var politiska flyktingar.

Sara Farhoudi

Ledamot
Stockholm

Jag är utbildad inom statskunskap, journalistik och mellanösternkunskap. Jag har alltid haft ett stort intresse och engagemang för internationella frågor och mänskliga rättigheter. Jag gick med i Svenska Freds för att öka kunskap och driva opinion om förutsättningarna för hållbar och jämställd fred.

Rolf Lindahl

Ledamot
Strängnäs

Jag kom i kontakt med Svenska Freds i samband med att jag vägrade värnplikt och sedan deltog i en freds- och samhällsstudievecka som Svenska Freds då arrangerade för gymnasister. 

Therese Leijon

Ledamot
Stockholm

Jag har min bakgrund som statsvetare och har de senaste fyra åren arbetat på Röda Korset i Sverige med insamling och kommunikation, som gruppchef inom månadsgivande samt under en period som biträdande insamlingschef. Under det senaste halvåret har jag arbetat som tillförordnad katastrofgruppschef i flyktingmottagandet för Röda Korset.

Adam Reuterskiöld

Suppleant
Stockholm

När vinjetten till Rapport innehåller ett Jasplan i snyggaste sväng och när kungaparet åker till Brasilien och säljer vapen blir man inte annat än ledsen.

Kajsa Johansson

Suppleant
Hjo

Jag är uppvuxen i den lilla staden Hjo vid Vätterns strand. Jag ser fortfarande Hjo som min hemstad även om en stor del av tiden tillbringas på resande fot och pendlande.

Sofia Hultqvist

Suppleant
Göteborg